SAMEN STERK

Medical taping

Medical taping is een techniek die gebaseerd is op het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf met behulp van tape. De werking van de tape richt zich op het stimuleren van de huid, waarbij beweging essentieel is voor het genezingsproces.

In de fysiotherapie gebruiken wij medical taping als nabehandeling bij blessures, zweepslag, spierpijn, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (bij oedeem en hematomen), bij correctie van houding en behandeling van klachten door overbelasting zoals RSI, tennis- of golfelleboog (KANS). Ook de knie, kuit, schouder, lage rug en heup behandelen wij regelmatig met medical taping.

Door de elastische tape goed aan te brengen, wordt de bovenste huidlaag opgetild, waardoor het onderliggende systeem - denk aan de zenuwbanen en lymfevaten - wordt gestimuleerd. Dit proces werkt weer dieper door op onderliggende spieren en gewrichten. Met medical taping vermindert de pijn sterk, zodat normaal bewegen mogelijk wordt en het genezingsproces wordt versneld.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met één van onze collega's,
klik dan hieronder voor het afspraakformulier.

Afspraak maken